Florence, een rondleiding waard

Wat meteen opvalt bij een bezoek aan Florence is de grote hoeveelheid kunst op een relatief klein oppervlak. In Florence ontstond in de 15e eeuw de Renaissance, de wedergeboorte van de klassieke kunst en cultuur.
De welgestelde kooplieden en bankiers van Florence werden, geïnspireerd door de klassieke oudheid, gepassioneerde verzamelaars en opdrachtgevers van kunstwerken. Dit leidde tot een onwaarschijnlijk grote rijkdom aan kunstschatten op het gebied van architectuur, beeldhouwkunst en schilderkunst.

Met name de heersersfamilie de’ Medici heeft in de loop der eeuwen een enorme verzameling kunstwerken aangelegd. Al deze kunstwerken zijn door het laatste Medici familielid vermaakt aan de stad Florence en zijn dus nog altijd daar te bekijken.
Dit maakt Florence tot het ideale reisdoel voor de kunstliefhebber, maar wie houdt van winkelen of gewoon graag de echte Italiaanse sfeer proeft, kan ook zijn hart ophalen in Florence.

Benieuwd geworden naar Florence en op zoek naar iemand die u er alles over kan vertellen en rond kan leiden? Neem dan contact met mij op. Ik vertel u graag meer.