Wel eens de weg kwijtgeraakt in een tuin? Dat kan je in de Boboli tuinen in Florence zomaar gebeuren. De tuinen bestrijken een gebied van 40 hectaren. Ze zijn aangelegd op initiatief van de hertogin Eleonora. Het enige wat nog ontbrak in haar rijke leven, was een mooie tuin achter haar paleis om met haar kinderen te gaan wandelen. ¬†Zoals het de hertogelijke familie de’ Medici betaamt, hebben ze het groots aangepakt.

 

 

 

 

 

 

Vijvers, een amfitheater, een labyrint, een orangerie en talloze standbeelden, zowel klassieke als eigentijdse beeldhouwwerken. De tuinen zijn prachtig aangeplant met alle mogelijke soorten bomen en struiken, o.a. altijd groene steeneiken en cipressen, platanen, laurier en jeneverbes. Je moet een goede conditie hebben, want de tuinen zijn aangelegd op een heuvel. Maar iedere stap wordt beloond, want het uitzicht op Florence wordt alsmaar mooier.

 

 

 

 

 

In de lente zijn de tuinen op hun mooist vanwege de bloemen, met name rozen en pioenrozen. Een heerlijke plek om de drukte van de stad te ontvluchten en te ontspannen in de natuur. Net als Eleonora vroeger.