In oktober van dit jaar wordt in Dubai de Wereldtentoonstelling georganiseerd. Italie heeft voor die gelegenheid natuurlijk een symbool nodig voor haar paviljoen. Daarom is er in Florence de afgelopen maanden hard gewerkt aan een kopie in 3D van de David van Michelangelo. Welk beeld kan de schoonheid van Italie beter tot uitdrukking brengen?

Iedereen die het originele beeld wel eens heeft gezien in de Accademia in Florence, weet hoe indrukwekkend en letterlijk beeldschoon het is. Een kopie kan nooit de essentie of de emotie van het origineel uitdrukken. Maar deze is heel echt, zelfs de beschadigingen in het marmer van het origineel zijn op de kopie overgebracht. Er zijn 5 maanden nodig geweest voor de uitvoering van dit staaltje techniek. En de grootste 3D printer ter wereld. Het beeld bestaat uit 14 stukken, is gemaakt van hars en is 5.17 Mt lang. Hij is hol van binnen en weegt daarom maar een tiende van het origineel, en wel 450kg. 

De beste ambassadeur van de schoonheid, zijn de woorden van Cecilie Hollberg, directrice van het museum waar de originele David tentoongesteld is. Op de expositie komt hij te staan in een paviljoen van 11 meter hoog. Je komt er vanuit de hoogte binnen en staat dan letterlijk oog in oog met David. Iets mooiers kan de bezoeker niet ten deel vallen.