Bianca Cappello was een beeldschoon, adellijk Venetiaans meisje. Na de vroegtijdige dood van haar moeder werd ze in haar  familiepaleis in Venetië opgesloten, om haar te behoeden voor verkeerde stappen. Maar vanuit haar raam wist ze contact te leggen met een Florentijnse jongen, die in Venetië werkte als klerk bij de bank van zijn oom. Ze trouwden in het geheim en vluchtten samen naar Florence. Eind goed al goed, zou je dan denken.

Maar nee. Bianca had een groot diplomatiek schandaal veroorzaakt en ging bij de Florentijnse hertog Cosimo de’ Medici pleiten voor haar zaak. Het toeval wilde dat diens zoon Francesco, troonopvolger van Cosimo, bij de audiëntie aanwezig was. En Francesco werd getroffen door een pijl van Cupido en verblind door Bianca’s schoonheid. Ze werden minnaars. Het gerucht ging dat de man van Bianca de buitenechtelijke relatie van zijn vrouw gedoogde, om zich zo te verrijken met het geld van Francesco.

Na de dood van de Oostenrijkse vrouw van Francesco, was eindelijk de weg vrij voor een huwelijk met Bianca. Ze werd Groothertogin van Toscane. Het heeft niet lang mogen duren. Bianca en Francesco stierven kort na elkaar aan een mysterieuze ziekte in de Medici villa in Poggio a Caiano. De hoofdverdachte was Ferdinando, de broer van Francesco. Hij had zijn schoonzus nooit kunnen lijden. Maar een bewijs van een eventuele vergiftiging is nooit boven tafel gekomen.