In 2019 hebben 4,4 miljoen toeristen het Uffizi in Florence bezocht. Daarmee staat het Uffizi in de top 10 van de meest bezochte musea ter wereld. Het grote schilderijenmuseum van Florence doet het even goed als de Hermitage in Sint Petersburg en de National Gallery of Art in Washington. Vorstelijk bovenaan de lijst staat overigens het Louvre, met bijna 10 miljoen bezoekers.

Er zit duidelijk een stijgende lijn in de aantallen bezoekers. Allemaal het gevolg van het nieuwe beleid van het museum, volgens de Duitse directeur Eike Schmidt. Dat nieuwe beleid bestaat uit het aantrekken van bezoekers in het laagseizoen. De prijs van het kaartje daalt in de winter en zo probeert men meer toeristen buiten het seizoen in de verleiding te brengen om het museum te bezoeken. En dat werkt.

In het hoogseizoen blijft het even druk als altijd. En terecht. Van alle musea die er in Florence te zien zijn, geeft het Uffizi de pracht van Florence en de verzamelwoede van de Medici het best weer. De uitzonderlijke collectie van schilderijen en klassieke beelden mag je niet missen als je in Florence bent.

Maar wanneer je ook komt, een reservering blijft noodzakelijk in alle seizoenen. Alleen op: www.Firenzemusei.it